Resirkuler ødelagt keramikk hos Jernia

02.02.2021

Foto: Jernia.no

Hva gjør du med porselen og keramikk som har fått et skår eller blitt knust?

 Ødelagt servise av keramikk og porselen skal ikke kildesorteres som glass og metall (siden det verken er glass eller metall). Heller ikke drikkeglass skal i glassgjenvinningen, men kastes i restavfall, fordi de kan inneholde bly.

Fram til nå har det ikke vært noe gjenvinningsordning for porselen og keramikk. Porselen og keramikk har lenge vært et avfallsproblem. Det brenner ikke opp og råtner ikke bort. Nå har Jernia funnet løsningen! 


Du kan nå levere ødelagt porselen, keramikk og servise til din nærmeste Jerniabutikk, så vil det gå til en fabrikk i Larvik for å gjenbrukes i byggebransjen på steder hvor det tidligere ble brukt sement. 

Det er viktig at man ikke legger ødelagt porselen og keramikk med glassgjenvinningen. Kun et lite skår fra et servise kan ødelegge resirkuleringen av en hel container med innsamlet glass- og metallemballasje!

Så lite som 20 gram porselen kan ødelegge gjenvinningen av et helt tonn vinflasker og syltetøyglass. 


Ved å gjenvinne glass, porselen og keramikk kan vi reduseres klimaavtrykket fra disse gjenstandene med 80%. Det er fantastisk bra. Heia Jernia som stadig prøver å gjøre industrien sin mer bærekraftig!

Les hele saken her